Kenapa Coway?

Kenapa Coway dan bukan produk lain?

Ramai yang menhubungi saya dan bertanya tentang kelebihan produk Coway dan bukan produk dari jenama lain. Hari ini pelbagai jenama penapis air wujud di pasaran. Jadi, kenapa anda perlu pilih Coway:

1. Anda inginkan kualiti air yang paling tulen, baik dan bersih.

Kualiti air Coway adalah yang paling tulen di pasaran Malaysia hari ini. Ini kerana Coway menggunakan sistem penapis Reverse Osmosis (RO) berbanding produk lain yang hanya menggunakan sistem penapis Nano. Penapis sistem nano tidak dapat mengasingkan bendasing atau kotoran dalam air yang kecil saiznya. Penapis sistem nano hanya mampu menapis saiz kotoran sehingga 0.001 mikron tetapi reverse osmosis mampu menapis saiz kotoran sehingga 0.0001 mikron (500,000 kali ganda lebih kecil daripada rambut manusia). Hasilnya, air daripada sistem penapis sistem nano masih terdapat metal ion yang berbahaya seperti plumbum (atau lead). Plumbum dalam air, biasanya berpunca daripada sambung saluran paip yang diperbuat daripada besi, terutamanya sambungan yang sudah lama/tua. Kita tidak mampu untuk mengesan kandungan plumbum dalam air dengan deria rasa semula jadi (rasa, lihat atau bau) melainkan dengan ujian makmal. Air yang dicemari plumbum boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan terutamanya kepada bayi dan kanak-kanak. Oleh itu, carilah penapis air yang dapat menapis metal ion berbahaya ini. Saya sarankan anda untuk memilih penapis air yang menggunakan sistem reverse osmosis.

Coway Reverse Osmosis

 

 

Filtration Micron

Gamba rajah di atas menunjukkan perbezaan jenis penapisan air. Kebanyakan produk penapis air jenama selain Coway hanya menggunakan sistem Nano. Produk penapis air Coway adalah satu-satunya yang mampu untuk menapis metal ion yang merbahaya. Antara metal ion merbahaya yang hanya dapat ditapis oleh produk Coway adalah:

+ Barium

+ Cyanide

+ Lead

+ Plumbum

+ Arsenic

+ Dan banyak lagi.

Nota: Air reverse osmosis adalah air yang disarankan doktor untuk diminum pesakit buah pinggang. Jadi jika air reverse osmosis tidak bagus untuk kesihatan, mengapa doktor menyarankan air reverse osmosis? 

2. Anda inginkan produk yang berkualiti dan diiktiraf kerberkesanannya di serata dunia.

WQA Gold Seal

Coway adalah satu-satunya syarikat yang menerima WQA Gold Seal Mark untuk semua produk yang dipasarkan mereka. WQA adalah badan tertua yang diiktiraf untuk menentukan kualiti sistem penapisan air. Jadi, anda tidak perlu risau dengan kualiti Coway, kerana produk mereka memang sudah diakui kehebatannya. Persoalannya, adakah sistem penapis daripada jenama lain turut menerima pengiktirafan yang sama? Anda boleh semak sendiri di laman web ini: Semak Kualiti Jenama Penapis Air. Jika produk yang anda inginkan mempunyai pengiktirafan ini, maka silakan membeli produk tersebut, tetapi jika tidak, Coway pasti lebih baik! Di bawah menunjukkan bukti kehebatan dan kualiti produk Coway yang telah diiktiraf dunia.

kenapa coway - coway wqa

Coway turut mempunyai “track record” yang baik.  Di Korea Selatan, 45% produk penapis air adalah produk Coway. Malah di Malaysia sendiri, Coway sudah mempunyai lebih daripada 200,000 orang pelanggan. Pencapaian yang luar biasa ini tidak mungkin dapat dicapai tanpa kepercayaan pengguna Coway yang mengakui kualiti produk dan servis kami.

3. Anda mahu perkhidmatan yang terbaik dan tidak merungsingkan.

Setiap pelanggan Coway akan mendapat perkhidmatan servis percuma daripada CODY (Coway’s Lady) dan ST (Service Technician). Jadi anda tidak perlu risau mengenai segala risiko kerosakan atau apa-apa masalah kerana semuanya akan di urus oleh Coway. Anda turut akan mendapat:

+ Percuma penghantaran

+ Percuma pemasangan

+ Percuma servis sanitasi setiap 2 bulan

+ Percuma pertukaran filter

+ Percuma jaminan penuh

+ Percuma baiki/ganti alat tulen

+ Percuma pemasangan semula (pindah rumah)

Berdasarkan penerangan di atas, ternyata Coway menawarkan air yang di jamin berkualiti, bersih dan tulen. Anda tidak perlu ragu-ragu dengan Coway. Coway turut mempunyai perkhidmatan “after-sales” servis yang terbaik untuk memudahkan pelanggan kami. Beli Coway hari ini dan alami sendiri air Coway. It’s not just water, it’s Coway Water!

Jika berminat, sila hubungi saya Azril di 013 260 0116. Anda juga boleh menempah secara online di website ini. Klik sini untuk tempahan online.

Sila lawati:

Produk penapis air Coway


Produk penapis udara Coway


Kaedah pembelian Coway

Berminat? Mempunyai pertanyaan? Sila Hubungi/SMS/whatsapp 

013 260 0116 – Azril Coway
013 260 0116 – Azril Coway
013 260 0116 – Azril Coway

atau Klik Sini dan saya akan hubungi anda

 

3 thoughts on “Kenapa Coway?”

  1. Pingback: Promosi Coway | Penapis Air Coway - MyCowayWater

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Klik Untuk Diskaun RM200*

Saya Azril sedia membantu untuk promosi pemasangan Coway.

Sales Agent

Azril Abani

Online

Azril Abani

Hi, What can i do for you? 00.00