Coway Alkali Inception

Penapis Air Alkali Coway

Coway Inception – Penapis Air Alkali Coway Pertama di Malaysia

Memperkenalkan produk terbaru Coway yang baru sahaja dilancarkan pada 1 Oktober 2015, Inception – penapis air alkali Coway dengan teknologi NF Membrane System dan alkaline ionizer system.

Tahukah anda bawah penapis air alkali Coway:

 • Merupakan produk penapis air yang menggabungkan sistem rawatan air (water purifier) dan sistem ionizer dalam satu produk.
 • Menggunakan sistem teknologi tapisan air NF Membrane yang mampu menapis sehingga 0.001 mikron 
 • Menyediakan tiga pilihan suhu untuk air tapisan (panas, sejuk dan suhu bilik) dan dua pilihan suhu untuk air alkali (sejuk dan suhu bilik)
 • Mempunyai pilihan pH untuk air alkali daripada pH 8.5-9.5. 
 • Mempunyai teknologi “Auto Cleansing” – membantu membersihkan elektrod secara automatik untuk meng-optimumkan proses elektrolisis.

Air alkali sesuai untuk menstabilkan pH dalam badan. Air alkali amat berkesan untuk seseorang yang selalu mengalami sakit gastrik, pedih ulu hati, perut kembung dan muntah-muntah. Mereka yang ingin menjaga berat badan turut digalakkan untuk meminum air alkali. 

Penapis Air Alkali Coway Inception – Tiga Tahap Penggunaan

 1. Tahap Awal : Mulakan dengan pH 8.5 untuk beberapa minggu (lebih kurang 2 minggu) bagi membiasakan tubuh badan dengan air alkali. Contoh penggunaan: minum air terus daripada cawan.
 2. Tahap Pertengahan : Setelah tubuh biasa dengan air alkali, naikkan tahap pH ke 9.0. Contoh penggunaan: campurkan air alkali ketika memasak nasi.
 3. Tahap Akhir : Akhir sekali,  naikkan tahap pH ke 9.5. Contoh penggunaan: gunakan untuk membuat teh/kopi ataupun masakan sup.

Untuk maklumat lanjut mengenai sepesifikasi Penapis Air Alkali Coway Inception, sila lawati : Penapis Air Alkali Coway

Penapis Air Alkali Coway

Berminat? Mempunyai pertanyaan? Sila Hubungi/SMS/whatsapp 

013 260 0116 – Azril Coway

                      013 260 0116 – Azril Coway

                      013 260 0116 – Azril Coway

atau Klik Sini dan saya akan hubungi anda

 

Sila lawati:

Produk penapis air Coway


Produk penapis udara Coway


Kaedah pembelian Coway

 

7 thoughts on “Penapis Air Alkali Coway”

  1. Untuk pengetahuan puan, sijil halal yang dikeluarkan Jakim diberi bukan untuk mesin sahaja, tetapi turut untuk kesemua filter di dalam mesin.

   Ini berbeza dengan sesetengah penapis air jenama lain, yang hanya mempunyai sijil halal untuk mesin sahaja.

   Jadi, jangan risau dengan Coway. Status mesin dan filter dijamin halal oleh Jakim.

  1. Coway menggunakan 2 teknologi utama.

   Pertama – reverse osmosis. Sistem ni dapat menapis kotoran sehingga 0.0001 mikron. Hasilnya air yang betul-betul bersih bebas daripada sebarang benda asing termasuk mineral.

   Kedua – nano membrane. Sistem ini dapat menapis sehingga 0.001 mikron. Bezanya, air nano membrane masih mempunyai mineral berbanding air reverse osmosis yang bebas mineral. Namun, mineral yang tinggal dijamin selamat untuk diminum.

   Kedua-dua sistem tapisan coway ini, telah diuji dan mendapat pengiktirafan badan antarabangsa Water Quality Association atau WQA, dan kesemua filter yang digunakan mendapat sijil halal daripada Jakim.

 1. Pauline yaripin

  Sia beli ni mesin dri 2018 memang bagus boleh adjust tu ph alkali..tpi masalah yg pernah alami pernah 1kali rosak tahun lepas air panas x berfungsi lepas tu cmpln dkt coway..tecnsn dtng bikin kna tkr bod baru ok nasip wrnty servis 5 thn..lps tu thn ni rosak lgi sekali skrng pnya mslh tu hijau jadi air suam tu biru jadi air biasa..tu alkali pun jadi air suam x air sjuk sda..sma badan tu mesin jadi panas..sda cmpln blk cwy tcncn blm reply mslh

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Klik Untuk Diskaun RM200*

Saya Azril sedia membantu untuk promosi pemasangan Coway.

Sales Agent

Azril Abani

Online

Azril Abani

Hi, What can i do for you? 00.00